onsdag 12. oktober 2011

Je t'aime à Paris!

I går kom jeg hjem fra romantikkens fødeby, Paris!

Notre-Dame
 
Etter fire dager ned shopping, museer, katedraler og cabaret er det litt godt å komme hjem også (nå skal det sies at jeg ikke har vært hjemme mere enn tilsammen to hele dager de siste fem ukene, så det gjør det jo ekstra godt å komme hjem til gubben og huset.)

Hotellet vi bodde på lå like ved Notre-Dameog hete Hotel Cluny Square.
Det var vi veldig fornøyd med; de som dreiv det var veldig hyggelige og var gode i engelsk! Og ikke minst det var rent og pent!


 


Vi reiste tidlig på lørdags morgen fra Oslo og var framme på hotellet litt før tolv. Synes det er ganske greit å komme så tidlig til en plass, så man kan bruke den dagen til noe "fornuftig" også! Så det "fornuftige" vi gjorde var å bli litt kjent i området og handle.
Det var i veldig korte trekk lørdagen.

Så til søndagen. Og siden det meste av butikker er stengt på søndager, vart dette den store sightseeing dagen! Og det passa den veldig bra til siden været var som det var; rein, grått og tris.

Inne i kirken Magdalenae



Inne i Louvre
Uttenfor Louvre











Aphrodite kjent som "Venus de Milo"


Vi var også innom Notre-Dame, som er en nydelig katedral! Men ikke bare at det er en nydelig katedral, men fra et litt barnslig perspektiv så var det litt gøy å ha vært i katedralen som er med i Disney filmen Ringeren i Notre-Dame! Hehe. 
Vi kunne tatt turen opp i toppen, men fant ut at det frista mere med en øl enn 
å måtte stå i lang og saktegående kø.


Notre-Dame



Også til selveste høydepunktet (sånn bokstavelig talt også) Eiffeltårnet!
Vi hadde tenkt å ta det på dagen, men det var så tåkete at vi hadde ikke sett noe fra toppen. Men på kvelden hadde tåka lettet, så da bar det til topps! Og det var ikke så dumt, for det var kjempe flott å se utover Paris på kvelden.


Eiffeltårnet i egen høye konstruksjon

Det var et imponerende bygg!

Helt på toppen! Ganke vindfullt

Mandagen tok vi turen til Champs-Elysees for shopping.
Og vi avsluttet disse tre dagene i Paris med cabareten Paradis Latin! Det var kjempe artig å ha vært på skikkelig fransk cabaret!

Ja, det var Paris turen i korte trekk, og litt bilder. 

Ha en super kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar